5. toukokuuta 2013

Love is a force of nature

Pidemmän aikaa päässäni on pyörinyt postaus katsomistani elokuvista, jotka olen todennut koskettaviksi, pysäyttäviksi, kauniiksi tai muuten vaan hyviksi. En valinnut tähän kuin muutaman, jotka kaikki mielestäni jollain tavalla sopivat samaan postaukseen. Kaikissa näissä elokuvissa on teemana (tai ainakin yhtenä teemoista) rakkaus, jokaisella leffassa omalla tavallaan käsiteltynä. Rakkaus onkin niin monisäikeinen asia, että siitä saakin tehtyä jos jonkinlaista pätkää. Aloitetaan.

Vicky Cristina Barcelona photo vicky_cristina_barcelona_zpsfa72537b.jpg Tässä on elokuva jota mä rakastan. Tää on niin kaunista katseltavaa, kauniita naisia päärooleissa sekä upea ja yhteensointuva värimaailmakin läpi elokuvan. Vicky ja Cristina ovat ystävyksiä jotka lähtee viettämään kesää Barceloonaan ja tapaavat siellä sielukkaan taiteilijan nimeltä Juan Antonio. Tumma ja tulinen Juan kiinnostuu molemmista naisista ja pakkaa sekoittaa vielä kolmaskin leidi, Juan Antonion kipakka (=mielenvikainen) ex-vaimo Maria Elena. Elokuvan edetessä Cristina ajautuu keskelle keskenjäänyttä parisuhdetta toimiessaan Juanin ja Maria Elenan ''puuttuvana palasena''.
Tässä leffassa on niin käsinkosketeltavaa intohimoa ja rakkautta että ihan sydän pakahtuu! Aina kun katson tämän elokuvan mun tekisi mieli lähteä juomaan punaviiniä Espanjan auringon alle ja löytää itseni samanlaisesta seikkailusta johon Cristina joutuu. Tai pääsee.

Maria Elena: Only unfulfilled love can be romantic.

Brokeback Mountain
 photo brokeback-mountain_zps8509d5bb.jpg
Voi kielletty rakkaus! Texasiin 1960-80 -luvuille sijoittuva elokuva alkaa siitä kun kaksi nuorukaista, Ennis Del Mar ja Jack Twist lähtevät paimentamaan kesäksi lampaita Brokeback Mountainille. Mulle tulee oikeasti kylmä kun katson niitä jylhiä vuorimaisemia joita tossa leffassa näkyy. Huikeita. Pojilla ei ole vuorilla muita seuraa kuin toisensa ja huomaamatta välit alkavat lämmetä ja lempi leiskuu. Kesän päätyttyä tiet eroavat ja kumpikin perustaa oman perheensä muualle. Tätä leffaa katsoessa mä en vaan voi pidätellä itkua, kaipaus ja ahdinko tulee ruudun läpi.
Ledgerin ja Gyllenhaalin näyttelijäsuoritukset on sairaan hyviä, molemmat onnistuvat näyttelemään ulkoa päin kovia mutta sisältä niin herkkiä miehiä. Ihana ajatus, että kahden ihmisen välinen rakkaus kestää vuosikymmeniä välimatkasta huolimatta. Loppu on niin raastavan surullinen, että siinä vaiheessa kyyneleet vaan valuu ja koko vartalo tärisee, en kuitenkaan aio spoilata jos joku ei ole nähnyt.

Jack Twist: I don't care if you're moving slow or fast, as long as it's in my direction.

The Lovely Bones
 photo thelovelybones_zps7bf180d3.jpg
Elokuva on kokonaisuudessaan hyvin erilainen kuin monet muut katsomani. Tätä leffaa pitää seurata tarkkaan pysyäkseen kärryillä koska tää on niin moniulotteinen. Päähenkilönä on  14-vuotias suloinen Susie Salmon, joka murhataan. Susie tavallaan ''kertoo'' oman tarinansa tän elokuvan kautta, joka on mun mielestä mielenkiintoinen näkökulma. Mukana menossa on Susien perhe, ihastus Ray joka kävi samaa koulua Susien kanssa ja Holly jonka Susie tapaa taivaassa. Naapurissa asuva George on myös avainhenkilö tapahtumien keskellä, mutta enempää en viitsi paljastaa! Moniulotteisuudella tarkoitan sitä, että välillä leffassa ollaan Salmoneiden kotona tai koulussa, toisessa hetkessä taas taivaassa. Todellisuudet menee ristiin siistillä tavalla.

Susie Salmon: I wasn't lost, of frozen, or gone... I was alive; I was alive in my own perfect world.

Remember Me
 photo remember_me-tile_zps8793c906.jpg
Rakkaustarina tämäkin. Tyler ja Ally asuvat molemmat New Yorkissa ja mutkien kautta rakastuvat toisiinsa. Allya ja Tyleria yhdistää läheisen menettäminen, sillä Allyn äiti murhattiin hänen itse ollessaan pieni tyttö ja Tylerin veli Michael on tehnyt aiemmin itsemurhan. Sen vuoksi hänellä on kylmät välit isänsä kanssa. Elokuvan edetessä pari ehtii riitaantua ja sopiakin. Tyler joutuu hankaluuksiin puolustaessaan suloista pikkusiskoaan koulukiusaamiselta, väkivaltaisen käytöksensä vuoksi. Tämän kautta hänen välinsä isänsä kanssa parantuvat ja asiat näyttävät pitkästä aikaa järjestyvän ja ongelmien vyyhti alkaa aueta.
Juuri onnen kääntyessä tapahtuukin kamalia, nää on just näitä kylmät väreet ja pysähtynyt fiilis koko loppuillaksi. Lopussa myös selviää, että tapahtumat sijoittuvat syyskuun 11. päivän terroritekoihin ja WTC:ssa alkaa tapahtua, tarina saa tavallaan vielä ihan uuden merkityksen.

Tyler Hawking: If you could hear me, I would say our fingerprints don't fade from the lives we've touched.

Onko kukaan lukijoista nähnyt näitä elokuvia? Jakakaa mielipiteenne!
Nyt pyydän myös kaikkia suosittelemaan jotain samantyylistä elokuvaa kuin nämä/joku näistä,
tai muuten vaan omaa suosikkielokuvaa joka herättää ajatuksia ja tunteita sekä saa aikaan kylmiä väreitä.

10 kommenttia:

 1. Nättejä leffoja noi kaikki! ite itkin hulluna tota The lovely bonesia kattoessa.

  VastaaPoista
 2. Oon nähnyt kolme ekaa, yay!
  Vicky Cristina Barcelonasta en tosin muista juuri mitään, haha, voisi katsoa uudelleen tämän innoittamana.
  Brokeback Mountain on aivan loistava ja riipaiseva leffa, se on tullut nähtyä muutamaan kertaan, viime kerrasta tosin ihan liian pitkä aika. Nyt tuli kova hinku katsoa se!
  The Lovely Bones on myös tosi vaikuttava. Susie Salmonin näyttelijä on ihanan suloinen, jotenkin niin aito! Suosittelen myös lukemaan tuon teoksen, kirjana se on vieläkin parempi! (:

  VastaaPoista
 3. http://www.imdb.com/title/tt0115639/
  erittäin mielenkiintoinen oli ainakin omasta mielestäni tämä, pisti miettimään että mikä se nyt rakkaudessa sitten on oikein ja mikä väärin. ihana.

  VastaaPoista
 4. Sait täältä uuden lukijan! :) ja remember me:n loppu oli ihan hirveä :((

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: On kyllä! :)

  fairydust: Kannattaa katsoa! Ja kiitod vinkistä.

  Anonyymi: Jee kiitos, laitetaas listalle.

  erika alexandra: Hihii kiva kuulla:')


  VastaaPoista
 6. Noi kaikki leffat on ihania ja omalla tavallaan hirmu koskettavia! Leffapostauksia saisi tulla lisääkin, tätä oli kiva lukea :)!
  Sulla on oikein mukawainen blogi, sait uuden lukijan!
  xxx

  VastaaPoista
 7. Tosi koskettavia leffoja kaikki, mut hyviä valintoja! :)

  VastaaPoista
 8. Ihania leffoja ja olit kuvannu upeita kuvia lilahiuksisesta tytöstä! :-):-)

  VastaaPoista
 9. Mellu: Kiva että pidit:)

  Kerty Paulus: Nii onkin =)

  pulisonkinainen: Hihii, kiitos :')

  VastaaPoista
 10. Oon nähnyt kaikki noi leffat ja kaikki on hyviä. Varsinkin Brokeback Mountain, joka on mun kaikkien aikojen lempparileffa ja Heath Ledger -fanituksen alkulähde :D Itken aina tossa lopussa, joskus jopa pari minuuttia etukäteen. En kestä miten surullinen se on!

  VastaaPoista

Avaa sydäntäsi, olen kuulolla!