7. heinäkuuta 2013

Life will pass me by if I don't open up my eyes

Tänään postaan jotain mitä en kovin usein ole tehnyt. Tämän blogin aikana en koskaan, joten tässä ensimmäinen ruokapostaus. Omin kätösin tein niin hyvää pizzaa että söin liian monta palaa ja sitten olikin lähdettävä juoksulenkille aterioinnin jälkeen. Muistin melkein jokaisen vaiheen kuvatakin ja pizza on tehty tätä ohjetta itse soveltaen (arvatkaa ärsyttikö kun ei kaupassa ollut poroa. Vastaus: kyllä!).
 photo howtopizza1pic1_zps8a15008b.jpg
Aineksia. Tavallisesti meillä syödään niinkin erikoista pizzaa kuin kinkku-jauheliha-ananas. Tänään halusin jotain erilaista joten pohjassa on vehnäjauhojen mukana myös ruisjauhoja ja lihatäytteenä paahdettua naudanpaistia.
 photo howtopizza6pic2_zps07939ba7.jpg
Taikinan pyörittelemisestä ei ole kuvia, ei se mitenkään erikoista olekaan. Taikinan kohottamisen ja kaulitsemisen jälkeen pohjalle tulee maustettu tomaattimurska. Oreganoa, mustapippuria, rosmariiniä, valkosipulin kynsiä ja yrttistä tomaattimurskaa. On muuten aika maukas combo.
 photo howtopizza10pic3_zps14398f64.jpg
Juusto tekee pizzan sanon minä. Ohjeesssa oli savujuusto ja en muutakaan keksinyt kun tuo Kipparijuusto + edam. Hirmu hyvin olisin pärjännyt ilman tuota kukkaroa rokottavaa Kippariakin, ei nimittäin maistunut kovin kummoiselta. Eli jos pihityttää niin jätä tämä pois.
 photo howtopizza13pic4_zpsadedf905.jpg
 photo howtopizza14pic5-tile_zps7e4959ce.jpg
#healthyfitnessyolo-osasto. Tuoretta ananasta, tomaattia, kapriksia ja äidin puolelle vielä paprikaakin. Ohjeessa oli punasipuli mutta tyhmässä kaupassa ei ollut sitä. Vasta myöhemmin tajusin että meillä olisikin kotona ollut kaapissa kokonainen! Harmin paikka. No ei vaan, tuore ananas on niin super että voisin elää pelkästään sillä.
 photo howtopizza17pic6_zpsb20f5c72.jpg photo howtopizza19pic7_zps90e432c7.jpg
Sitten uuniin vartiksi ja ei pois sitä sieltä ennen kuin pinta on sopivan ruskea! Kannattaa muuten kaulita se taikina tasaiseksi, mulla oli paksuimmat kohdat jääneet vähän raa'aksi. Ohut ja rapsakka pohja sopii tähän ohjeeseen hyvin.
 photo howtopizza23pic8_zps35d3c112.jpg photo howtopizza33pic9-tile_zps22483ba2.jpg
Pisteenä iin päälle eli pizzan päälle tuoretta suomalaista basilikaa. Tuo hauskan fressin tuulahduksen kuulkaa. Jos ostat ruokajuomaksi Somersbyä lasipullossa niin muista pullonavaaja, on ärsyttävää lähteä kesken ruokailun etsimään sitä. Nyt lähden hakemaan vikat palat jääkaapista ja katson vähän Gossip Girliä.

2 kommenttia:

  1. aaaw tää oli kiva postaus:-D savuporo on ylihyväää pizzan päällä ja punasipuli parasta! mutta oon miettiny että miltä kapris maistuu? :-----D ne on niin ihmeellisen ja ällöttävän ja jännän näkösiä et oon aina miettiny :D:D

    VastaaPoista
  2. miyarou: jee mä mietin että sopiiko tää mun blogin linjaan mutta kiva jos nappas! :-) tossa pitsassa ei hirveesti miltään maistunu kun en uskaltanu laittaa kovin montaa ettei menis niiden takia pilalle. mutta paljaaltaan ne on vähän sellasia etikkaisen kitkerän makusia outouksia...

    VastaaPoista

Avaa sydäntäsi, olen kuulolla!