13. syyskuuta 2013

If I was a book what would my title be?

 photo kirjatpostaus_zpsb0e7cee4.jpg photo kirjapostaus2_zpscfbdf823.jpg Poimintaa kirjoista joita on tullut luettua. David Levithanin How they met, and other stories'n lopetin pari päivää sitten, John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe on luettu noin kuukausi sitten ja Jostein Gaarderin Sofian maailmaa luin maaliskuun puolella samalla kun valmistauduin filosofian kirjoituksiin ja ajattelin että se sopisi kolmanneksi tähän kirjapostaukseen.

John Green - Tähtiin Kirjoitettu Virhe
Ei ole turhaan tätä teosta kehuttu. Koskettava tarina Hazelista ja Augustuksesta jotka tapaavat syöpää sairastavien vertaistukiryhmässä, rakkaus leimahtaa ja loppua kohden ihan sieluun sattuu kun asiat alkaa mennä huonommin ja huonommin. Niin kaunista kieltä ja niin kuin kaikki muutkin kirjan suomeksi lukeneet - haluan lukea myös englanniksi. Kun otin tämän kirjan käteen niin oli oikeasti vaikeaa lopettaa lukeminen, ahmin kirjan nopeasti loppuun. Tämän kirjan myötä haluan lukea loputkin Greenin romaanit.

Jostein Gaarder - Sofian Maailma
Onko filosofian kirjoitukset tulossa tai haluat muuten vain oppia filosofiasta lisää, muttet millään jaksaisi lukea teoreettista oppikirjalöpinää? Tässä on ratkaisu. Kuulostipa myyntipuheelta, mutta totta joka sana! Sofian Maailma on romaani filosofian historista, kaikki perusopit pienen Sofian tarinaan nidottuna. Luvut on jaoiteltu kronologisessa järjestyksessä, joka selkeyttää kirjaa. Ihastuin tarinaan, en ole vastaavanlaista kirjaa ennen lukenut ja tuntuu että tämä oikeasti auttoi asioiden oppimiseen. Milloin vastaava kirja tehdään matematiikasta ja fysiikasta?!

David Levithan - How They Met, And Other Stories
Luin pitkästä aikaa jotain englannin kielellä ja en muistanutkaan että ei se niin vaivalloista olekaan, voisin ottaa ihan tavaksi. Tässä kirjassa on lyhyitä novellin tyylisiä ''rakkaus''tarinoita, tai jotain sinnepäin. Mun suosikkistoorit ovat Starbucks Boy jossa poika ihastuu Starbucksin tarjoilijaan käyttäessään hoitolastaan siellä päivittäin, Flirting With Waiters jossa tyttö alkaa käymään pizzeriassa tavatakseen siellä työskentelevän tarjoilijan ja The Number Of People Who Meet On Airplanes, joka kertoo tarinan miehestä joka on työskennellyt lentokentällä ja järjestänyt mielestään sopivia pareja istumaan lentokoneessa vierekkäin ja näin saanut aikaan monia rakkaustarinoita ja pitkiä avioliittoja.

Suositelkaa mulle kirjoja ja kommentoikaa jos olette jotain näistä lukeneet!

5 kommenttia:

 1. aaaa tuli itelleki ihan hirvee himo lukee, vaikken lue oikeestaan ikinä! varsinki ton how they met and other storiesin haluun lukee ku oon kuullu siitä niin paljo kehuja! :--) pakko mennä nyt hyökkäämään äitin kirjahyllylle:-D

  VastaaPoista
 2. Ai kamala, pakko pistää kyllä lukulistalle nuo kaksi alimmaista, Sofian maailma on kyllä pitänyt lukea jo kaaaauuaaan, mutta en sitten ole saanut aikaiseksi :D Tähtiin kirjoitetun virheen luin about kuukausi sitten ja (kunhan kirjoitukset menee ohi...) laitan kyllä luultavasti sekä sen että useamman muunkin John Greenin kirjan enkunkielisen version tulemaan Amazonista, sen verran kivan vaikutuksen teki kyllä.

  VastaaPoista
 3. David Levithanin kirjat on ihan huippuja! Haluaisin myös lukea ton how they met and other stories. Suurin osa sen muista teoksista löytyykin jo kirjahyllystä. :) en tiedä oletko lukenut Levithanin The Lover's dictionaryn, mut jos et niin kannattaa lukee!

  VastaaPoista
 4. starbucks boy oli yks munkin suosikeista :--)

  ja heeei mulla on john greenin kaikki kirjat ni jos haluut joskus lainaan jotakin niin ilmota!

  VastaaPoista
 5. miyarou: lukeminen on kivaa, mulla se alottaminen on aina haaste mut sit kun pääsee lukemisen makuun niin oikeesti se on mukavaa ja kehittävää touhua! :-) ja joo lukase ihmeessä, kannattaa!

  Elina: Sofian maailma kannattaa kyllä lukasta, jaa nimittäin käteen jotain muutakin kuin pelkkä hyvä lukukokemus. Tsemppiä myös kirjoituksiin!:-)

  hennah: en ookaan tota kirjaa lukenut, kiitos vinkistä :3

  pauliina k: jeij se oli kyllä söpö stoori ja anto sellasen hyvän viban koko kirjasta ku se oli ensimmäisenä siinä.
  ja ooi hyvä kuulla hei! oon vähän miettinyt että ostaisin niitä omaksi mutta jos pihiys iskee niin tiedän kenen puoleen kääntyä ;)

  VastaaPoista

Avaa sydäntäsi, olen kuulolla!