3. toukokuuta 2014

Asia/Aus 2013-14 pt.1

Vihdoin on aika valottaa teillekin mun reissua. Olen ollut erittäin saamaton nämä  vajaat kolme viikkoa jotka olen nyt Suomessa viettänyt ja sen takia tämäkin on venähtänyt, mutta tässä jotain. Jos mulla intoa riittää ja teillä kiinnostusta niin teen näitä tällaisia lisää. Enjoy.

Missä kaikkialla kävinkään?

 photo thaimaa_zps730bb31e.jpg
Bangkok, Phuket, Phi Phi, Krabi, Koh Lanta, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao

Ensimmäinen (ja viimeinen, heh) kohde, vietettiin maassa kaksi kuukautta. Yli kuukauden oleskeluun Thaimaassa tarvitsee viisumin jonka hinta on noin 30 euroa. Jos olet siis lähdössä muista hankkia viisumi viimeistään pari viikkoa ennen.
Lähdettiin matkaan marraskuun puolivälin aikoihin, jolloin tuolla oli sadekausi. Muutamien ekojen viikkojen aikana saatiin siis vähän vettä niskaan, mutta ennen joulua olikin jo melko aurinkoista koko ajan. Jouluaatto sekä uusi vuosi vietettiin Koh Phanganilla ja voin kyllä sanoa viihtyneeni. Aivan huippua aikaa, ihmiset on tuolla niin lomatunnelmissa ja kellään ei ole huolta huomisesta, että vaikka itseä surettaisi niin ei sureta kauaa. Ärsyttävintä on tuolla on tinkiminen ja huono ruoka! Se on toki makuasia, mutta minä en tykkää thairuoasta.

 photo thaimaakollaasi_zpsacf9931f.jpgMust see: Phi phi, paras bilesaari jossa olen ikinä käynyt! Pieni, sympaattinen ja huoleton. Ei autoja tai mopoja, kaikkialle pääsee kävellen. Käytiin viiden kuukauden aikana tuolla kolme kertaa ja pakko päästä vieläkin uudelleen. Toinen jota suosittelen: Full Moon Partyt, kannattaa vaikka googlata!
Skippaa: Koh Lanta. Tuolla ei yksinkertaisesti ollut yhtään mitään, vuokrattiin skootteri ja koitettiin etsiä jotakin tekemistä, ainut mitä vastaan tuli oli keskinkertaisia katukauppoja.

 photo vietnam_zpsf0c3e64a.jpg
Ho Chi Minh City/Saigon, Mũi Né, Nha Trang


En tiedä onko mun mielipide Vietnamista aivan täysin oikea, sillä parin kuukauden Thaimaassa oleskelun jälkeen tämä tuntui vaan liian rauhalliselta ja noh, mitäänsanomattomalta. Meiltä ilmeisestikin jäi käymättä yksi hienoimmista paikoista, Hanoi, ainakin kuuleman mukaan. Parasta tässä maassa oli ehdottomasti valkoiset ja punaiset dyynit, sekä fairy stream josta tuo kollaasin ensimmäinen kuva on otettu. Vietnam on erittäin suosittu venäläisten keskuudessa, joten kaikki ravintolan menusta lähtien oli venäjäksi, hauskinta että paikallisetkin puhuvat venäjää. Hintataso oli niin halpa, ettei sitä meinannut ensin uskoa ollenkaan. Paikallista ruokaa sai annoksen alle eurolla ja bissekin 30 sentin luokkaa.
 photo vietnamkollaasi_zps074f327e.jpg
Must see: Makeet hiekkadyynit! Sijaitsevat Mũi Né:n kaupungista vähän ulkopuolella. 
Skippaa: Nha Trang. Ei mitään nähtävää ja biitsikään ei ollut kehumisen arvoinen.


 photo singapore_zpsa1a2c594.jpg
Singapore

Aivan huikea paikka! Ihastuin heti ensisilmäyksellä. Aivan kuin Eurooppa keskellä Aasiaa. Hienoa arkkitehtuuria, rikkaita, korkeasti koulutettuja ja hyvin pukeutuvia ihmisiä, kalliita nightclubeja sekä hienoja nähtävyyksiä. Mulle ei meinannut millään mennä jakeluun käsite kaupunkivaltio, jollainen Singapore on. Biitsiä täältä ei löytynyt ollenkaan, mutta muuta tekemistä kyllä riitti. Käytiin eläintarhassakin sen minkä kattoterasseilta ravaamiselta ehdittiin... Jos kiinnostuit niin googleta Singapore, todellakin worth to visit!

 photo singaporekollaasi_zpsa223dfd2.jpg
Must see:  Merlion Park (kollaasin vasen alakulma) ja Marina Bay Sands (kollaasin oikea alakulma), eli Singaporen hintavimpia hotelleja jonka katolla on aivan super upea kattoterassi. Hintava mutta sen arvoinen. Kannattaa myös opetella metron käyttö, halpaa ja helppoa. Sillä pääsee Singaporeen edullisempiin kaupunginosiin vaivattomasti, esim China Towniin.
Skippaa: No se eläintarha. Yleensä mä tykkään eläintarhoista yms aivan älyttömästi, mutta tämä oli hieman pettymys siinä mielessä, että tätä on kehuttu maailman parhaaksi. Hinta-laatu ei oikein kohdannut, sisäänpääsy oli 30 Singaporen dollaria.

 photo malesia_zps08076e41.jpg
Kuala Lumpur

Tänne lähtö tuli vähän yllätyksenä, otettiin 10h kestävä yöbussi Singaporesta Kuala Lumpuriin. Ja kannatti. Hirmu hyvää paikallista ruokaa, hienoja nähtävyyksiä, isoja kauppakeskuksia ja halpoja hintoja. Aika ei riittänyt kuin KL:ään, valitettavasti. Olisin viihtynyt kauemminkin kuin viikon.

 photo malesiakollaasi_zps6ca023b1.jpg
Must see:  Petronas Twin Towers, näkyy kollaasin isoimmassa kuvassa. Aivan huikean näköiset varsinkin illalla, kun noissa on valot. Tuolla tornien alakerrassa on iso ostoskeskus.
Skippaa: Bileet. Jos olet clubbailija, turha lähteä hakemaan hullua nightclub -meininkiä. Me ei ainakaan löydetty yhden yhtä hyvää bilemestaa!

 photo filippiinit_zps9762bf37.jpg
Manila, Cebu Island, Panglao Island, Siquijor Island

Kaunein ranta, jonka olen elämässäni nähnyt, sijaitsee täällä. Siquijor Island, jolla viihdyttiin parhaiten, oli aivan uskomattoman kaunis. Valkeata hiekkaa ja niin kirkasta vettä, että ei tarvinnut snorkkelia ollenkaan. Paikallinen ruoka on hyvää ja ihmiset ihania, luonto sanoinkuvailemattoman kaunis ja hinnat tooosi halpoja. Vuokrattiin skootteri ja kierreltin, nähtiin hienot vesiputoukset ja mitä vielä. Filippiineille kuuluu tosin yli 7000 saarta, joten on mahdoton saada minkäänlaista kokonaiskäsitystä kolmen saaren ja pääkaupungin perusteella. Hurjan köyhä maa, mutta turisteja ei ole lähellekään niin paljon kuin edellisissä.

 photo filippiinitkollaasi_zpsbab0b4fc.jpg
Must see: Manilassa meillä oli aikaa noin kuutisen tuntia kun odoteltiin lentoa, joten päätettiin käydä Aasian suurimmassa kauppakeskuksessa, Mall of Asia. Siinä olikin näkemistä, meidän vaivaiset kuusi tuntia eivät riittäneet mihinkään. Huh, miten suuri.
Skippaa: Cebu Island ei säväyttänyt. Siellä ei ollut biitsiä! Apua! Ei oikein viihdytty ja tekemistä oli vaikeaa löytää. 

 photo indonesia_zps0028d345.jpg
Jakarta, Bali, Gili Trawangan, Gili Meno

Tässä vaiheessa kumpaakaan meistä ei enää hirveästi innostanut nähdä kaunita maisemia, koska Filippiineillä niitä oltiin saatu katsella. Balilla olisi siis voinut nähdä vaikka kuinka kaunista maisemaa, mutta pysyttiin koko viikko Kutalla, eli pahimmassa turistirysässä! Bali-viikko meni lähinnä juhliessa ja aurinkoa ottaessa, kunnes lähdettiin Gili Trawanganille. Ihana pieni saari täynnä ruotsalaisia, hah! Siellä ollessa päädyttiin myös party boatille, ihana päivä tanssiessa laivan kannella ja se huipentuikin auringonlaskuun. Kauhee ikävä!

 photo indonesiakollaasi_zps7f23a59e.jpg
Must see: Kutalla oleva yökerho Sky Garden on aivan huikea! Monen monta kerrosta ja erilaisia alueita erilaisille bilettäjille. Myös buffet-ateria oli nam, ruoka oli huippua ja hinta oli naurettavan halpa.
Skippaa: Hmm, tämä on vaikea... Jos ei ole pakko lentää Jakartan kautta niin älä! Kallista yöpyä ja jos suurkaupunkeja haluaa nähdä niin esimerkiksi Bangkok tai Manila ovat mielenkiintoisempia.

 photo australia_zps10284dbf.jpg
Sydney

Voin vaikka vannoa, että tänne mä menen vielä takaisin näkemään loputkin maasta. Laiskat ja aikaansaamattomat, reissussa rähjääntyneet eivät saaneet aikaiseksi vajaan kolmen viikon aikana käytyä missään muualla kuin Sydneyssä. Tarkoitus oli mennä myös Gold Coastille sekä Byron Baylle, mutta jätettiin sitten lopulta nämä ja muut kohteet seuraavaan kertaan. Sydney oli aivan huikea, aussit ovat niin sosiaalista kansaa, että tällainen sisäänpäinkääntynyt suomalainen saattoi vähän olla kauhuissaan. Me yövyttiin Bondi Beachilla, joka on Sydneyn turistein/kuuluisin ranta. Huh, miten hyvännäköistä porukkaa! Australiassa kaikki on niiiiin fit, että teki mieli itsekin lähteä lenkille. Kallein kohde koko reissulla, mutta todellakin sen arvoinen.
 photo auskollaasi_zps822b14a2.jpg
Must see: Tätä ei oikeasti voi sanoa! Sydneyssä on kaikki parasta eikä mitään kannata skipata!!!
Skippaa: EPÄRÖINTI! Nyt säästöpossun tyhjennykseen ja hoida itsesi Australiaan.

Nyt on sun vuoro kysyä! Tässä postauksessa en kertonut juurikaan budjetista,majoituksesta, matkustustavoista tmv. Jos haluat tietää lisää esim. käytännön jutuista niin kysymykset tähän kommenttiboksiin kiitos! Vastaan mielelläni.

7 kommenttia:

  1. Paljoks meni kokonaisuudessaan rahaa? Miten pystyit rahoittaa noin pitkän reissun?

    VastaaPoista
  2. paljo meni käteistä? ja mikä oli kuukausibudjetti aasiassa?

    VastaaPoista
  3. jep eli sua kiinnosti ainoastaan eurooppalaistuneet turistipaikat eikä autenttisuus... "tästä matkaoppaasta" ei ollut ainakaan mulle mitään iloa, kun meinaan käydä muutkin mestat läpi kuin koh phi phin mitä hehkutit vaikka se on thaikkujen turistirysä nro 1.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eikö se oo makuasia missä haluu reissunsa viettää?:)

      Poista
  4. no nyt tulee hirvee kysymysryysis, anteeks vaan! mutta vähän samanmoinen reissu on ollut mielessä jo pidempään (tosin haluaisin käydä visiitillä hobittilassa!! tai siis uudessa-seelannissa) ja tietoahan saa parhaiten asiat kokeneilta :-) elikkäs

    mistä hommasitte lentoliput ja millaiset ehdot niissä oli? ostitteko lentoliput tietyille päiville vai liukuvat liput?
    menittekö valtioiden väliset matkat (kuala lumpuria lukuunottamatta) lentämällä vai oliko mukana laivamatkoja? käytittekö matkan aikana junia?
    oliko teillä hotelleja/hostelleja matkan aikana varattuna ollenkaan vai menittkö sinne missä tilaa oli? yövyittekö muualla kun hotelleissa/hostelleissa?
    millainen vakuutus sulla oli? mistä hommasit? :-D

    voitko kertoa sun matkakamppeista? :-D ei tarvi mitään rakkolaastareita yms. luetella, mutta olis esim kiva kuulla minkä verran vaatteita/kenkiä sulla oli mukana? millainen kameravarustus?
    oliko sulla mukana jotain ihan turhaa, jota et käyttänyt koko reissun aikana? tai vastaavasti jotain, jonka jouduit unohduksen/ajattelemattomuuden takia ostamaan jo heti ensimmäisestä kohteesta?

    VastaaPoista
  5. Ihanaa jos jaksat vastailla näihin! Mua hyödyttäis tietää miten hoiditte valuutan vaihdot. Vaihdoitteko jo Suomessa kaikki valmiiksi vai reissun päällä? Kuinka asiat sujui siltä osin?

    VastaaPoista
  6. Moikka! En tiiä tiiätkö minuu, mut mie tiiän siut Idan kautta. :) Oon Iipon sukulaisia Joensuusta.
    Luin nää siun matkapostaukset läpi ja aa ihan mahtavaa! Oon ite lähössä vaihtoon ens syksynä Balille kolmeks kuukaudeks, joten näitten lukeminen lisäs innostusta niin satakertasesti entisestään ja oli myös tosi tosi hyödyllistä luettavaa. Voi huiiiiikeus sentään minne ollaan menossa jeeeeee. =)
    Minuu kauheesti kiinnostas, että mitä rokotteita tai lääkkeitä otit ennen ku lähit matkaan ja mitä sivuvaikutuksia tuli jos tuli vai tuliko ollenkaan? Ollaan nimittäin just tässä vaiheessa hoitamassa vaihtojuttuja ja mietityttää kovin että mimmosiin oireisiin noista lääkkeistä pitää varautuu. Lähinnä kiinnostaa just nää mitä mie oon ymmärtäny et on vapaaehtosii, mut tarpeen tullen tosi tarpeellisia eli lavantauti, japanin aivokuume, malarialääkitys ymsyms. Ois mahtavaa jos pystysit vihjaa omista sivuvaikutuksistas :) vaikka sähköpostiinki tai faceen jos tuntuu kivemmalta. teijasusanna@gmail.com
    Kiitos eniveis näistä vinksuleista ja fiiliksistä täällä!

    VastaaPoista

Avaa sydäntäsi, olen kuulolla!