7. lokakuuta 2013

Movies that I prefer

Edellinen elokuvapostaus sai lämpimän vastaanoton joten kokosin muutaman hyvän pätkän tähän arvosteltavaksi, tai no, lähinnä kommentoitavaksi. Tällä kertaa nämä kolme leffaa eivät ole ehkä ihan yhtä harmooninen kokonaisuus kuin  tässä edellisessä postauksessa mutta koitetaan pärjätä. Näitä siis haluan lämpimästi kaikille suositella vaikkapa lokakuisten iltojen ratoksi.

Water For Elephants
 photo waterforelephants_zps5537d8b1.jpg
Tää leffa sijoittuu 1930-luvulle Amerikkaan eli laman aikaan. Päähenkilö on Jacob, jonka vanhemmat kuolevat onnettomuudessa ja eläinlääkäriksi opiskeleva nuori mies jää oman onnensa nojaan. Jacob ajautuu kiertelevän sirkuksen mukaan jossa saa huollettavakseen sirkuksen vetonaulan, elefantin. Tarinassa on mukana suuria tunteita, rakkautta ja intohimoa, mutta myös rankkoja kohtauksia. Paljon asioita tapahtuu kun loistetta ja glamouria täynnä olevan sirkuksen verhot vedetään eteen. Robert Pattinson on erittäin hyvännäköinen tässä, sitä en voi kieltää. Myös naispääosan esittäjä Reese Witherspoon vetää hienon roolin Marlenana, jonka aviomies on armoton eläintenkesyttäjä. Jacob on Marlenan pakotie surkeasta avioliitosta ja tätä leffaa katsoessani istuin kuin jääkiekkokatsomossa ja kannustin team Jacobia.

Jacob: I don't know if I picked that circus. But something told me that circus picked me.

8-Pallo
 photo 8pallo_zps3c4b0fdd.jpg
Suomalainen 8-Pallo perustuu kuopiolaisen kirjailijan, Marko Kilven romaaniin Elävien kirjoihin, jonka luin viime talvena. Elokuvaversion sain aikaiseksi katsoa vasta tänään vaikka tarkoitus oli käydä teatterissa katsomassa. Kyllä näissä suomalaisissa leffoissa vaan on se tietty viba, sellanen kylmä, kankea ja melankolinen. Pike on 8kk ikäisen tytön äiti joka vapautuu vankilasta ja yrittää laittaa elämäänsä järjestykseen. Hankalaa siitä tekee narkkariporukka, jossa nainen liikkui ennen. Väkivaltaa, huumeita ja karua elämää sisältävä 8-Pallo oli kuitenkin ihan katsottava pätkä. Onneksi Mikko Leppilampi ei jätä koskaan kylmäksi! Leffaa on myös kuvattu Kuopiossa, oli hämmentävää ja siistiä yhtä aikaa katsella tuttuja näkymiä ruudulta.

Letters To Juliet
 photo letterstojuliet_zps06d1fc9e.jpg
Vähän siirappia myös tähän loppuun. Tässä leffassa on samoja viboja kun mun yhdestä suosikkielokuvista, Vicky Cristina Barcelonassa. Sophie ja hänen kihlattunsa Victor lähtevät Veronaan ennenaikaiselle häämatkalle, mutta bisneksien perässä juokseva Victor ei ehdikään viettää aikaa Sophien kanssa. Hän tutustuu Veronaa kierrellessään Julian sihteereihin, jotka vastaavat Shakespearen näytelmästä tutulle Julialle osoitettuihin kirjeisiin. Sophie löytää 50 vuotta vanhan kirjeen, johon vastaaminen johtaa hänet rakkaudentäytteiseen seikkailuun. Minä herkkiksenä ainakin liikutuin ja niiskutin yksin tätä katsellessani RAKKAUS VOITTAA KAIKEN!!1 Ihanan intuitiivista toimintaa komealta Charlielta, joka elokuvan alussa vaikuttaa vihaiselta ja kylmältä typerykseltä, mutta loppua kohden hänestäkin kuoriutuu aito romantikko. Voiko rakkausleffan päähenkilöltä muuta odottaa. Herkkää.

Charlie: Because the truth is, Sophie, I am madly, truly, deeply, passionately in love with you.

Taas pakko pyytää teitä suosittelemaan elokuvia mulle, perustelkaa myös! Oletteko katsoneet näitä elokuvia? Jos kyllä, mitä piditte?

4 kommenttia:

 1. jee taas leffapostausta, tykkäään :-) en ollu ikinä ennemmin kuullukkaa tosta 8-pallosta, kuulostaa jännältä ja suomalaiset leffat on kivoja eli pakko nähä! mut toi letters to juliet ei oikein napannu, katottiin siskon kans joskus talvella ja mun mielestä se oli tosi huono vaikka tykkäänki yleensä aika siirappisista leffoista hhahah :DDDd

  VastaaPoista
 2. miyarou: kivaa että tykkäät :-) suosittelen kasipalloa kyllä!

  VastaaPoista
 3. oi tosi kiva postaus!! oon tuon viimeisimmän pariinkin kertaan nähnyt, mutta tuo ensimmäinen kyllä pitäis ehdottomasti nähä myös!

  VastaaPoista
 4. Viola: mun suosikki näistä kolmesta on just toi eka kyllä, kattelemaan siis :)

  VastaaPoista

Avaa sydäntäsi, olen kuulolla!